آموزش ۴ نوع دسر با کدو حلوایی 🎃 (دسر پاییزی) ؛ همراه با ایده‌های تزیین

منتشرشده توسط saman در تاریخ

انواع دسرهای کدوحلوایی

کدو حلوایی یا همان پامپکین (PUMPKIN) یکی از میوه‌های پاییزی و زمستانه مقوی و سرشار از آنتی اکسیدانه. رنگ نارنجی و پاییزی این میوه باعث میشه اون رو تبدیل به بهترین انتخاب برای دسرهای پاییزی کنه.

توی این مقاله چندتا از پرطرفدارترین و معروف ترین دسرهایی که با کدوحلوایی درست میشن رو به شما عزیزان آموزش میدیم و در کنارش چندتا ایده هیجان انگیز برای تزیین کدوحلوایی‌ها مطرح می‌کینم تا بتونید لذت بیشتری از دسر کدو حلواییتون در یک عصر زیبای پاییزی ببرید.

۱-دسر کدو حلوایی با شیر و نشاسته ( شیر کدوحلوایی)

این نوع دسر با کدو حلوایی یکی از اصلی ترین دسرهاست و اضافه کردن شیر و نشاسته به کدو تنبل باعث متعادل شدن و همه پسند شدن طعم این دسر میشه. میزان شیرینی دسر رو بر اساس سلیقه خودتون میتونید تعیین کنید.

  • کدو حلوایی : ۱ کیلو
  • نشاسته: ۳ قاشق غذاخوری
  • شیر: ۳ لیوان
  • گلاب: ۱ سوم پیمانه
  • شکر: به دلخواه
  • دارچین: به دلخواه برای تزیین

در مرحله اول باید یک کیلو کدو تنبل رو بپزید. یکی از روش‌های پختن کدو تنبلا اینه که اون‌ها رو مثل شکل زیر خرد کنید و توی قابلمه بریزید. یک الی دو قاشق آب هم کف قابلمه بریزید و بزارید بپزن. تا موقعی که کدو تنبلا بپزن، ۳ قاشق سرخالی نشاسته رو تو یک لیوان شیر سرد خوب حل کنید.

پختن کدو تنل و حل کردن شیر و نشاستهوقتی کدوتنبل ( کدوحلوایی ها ) کاملا پختن و نرم شدن، اونا رو خوب له کنید تا به شکل پوره دربیان. بعد مخلوط شیر و نشاسته رو به همراه دو لیوان شیر دیگه و مقدار دلخواه شکر بهشون اضافه کنید و هم بزنید.

پوره کردن دسر کدو حلوایی

هم زدن رو تاجایی ادامه بدید که به غلظت دلخواهتون برسه. در آخر یک سوم پیمانه گلاب به مخلوط اضافه کنید و اجازه بدید یکی دوتا قل بخوره. یادتون باشه اضافه کردن نشاسته تو این دسر مزه خاصی اضافه نمیکنه و فقط باعث قوام بیشتر و بهتر دسر کدوحلواییتون میشه.

هم زدن شیر کذو حلواییدسر کدو تنبل شما آمادست و میتونید توی ظرف دلخواهتون بریزید و با دارچین و تکه های کدوحلوایی تزیین کنید. به جای نشاسته میتونید از آرد برنج هم استفاده کنید. برای این کار دستور زیر رو دنبال کنید.

۲- دسر کدوحلوایی با آرد برنج و شیر

  • کدوحلوایی: نیم کیلوگرم
  • شکر: به میزان دلخواه ( ما از یک فنجان شکر استفاده کردیم)
  • آرد برنج: یک قاشق غذاخوری
  • شیر: یک لیوان
  • آب: به مقدار لازم

دسر شیر و کدو تنبل

کدو حلوایی ها را مانند روش قبل خرد کنید و در ظرف مناسبی بریزید. مقداری آب و به اندازه دلخواه شکر به آن اضافه کنید و ظرف را روی شعله ی متوسط اجاق گاز قرار دهید تا کدو حلوایی ها خوب بپزند. بعد از پخته شدن کدو حلوایی ها اگر هنوز آب در قابلمه وجود داشت، تکه های کدوحلوایی را از طرف خارج کنید و آن ها را میکسر بریزید یا با گوشت کوب بکوبید تا پوره شوند. آرد برنج و شیر را به پوره اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مخلوط را روی شعله اجاق گاز قرار دهید و مدام هم بزنید تا به قوام دلخواهتان برسد. پوره را در ظرف دلخوه سرو کردن بریزید و اجازه دهید خنک شود. زمانی که پوره خنک شد آن را با دارچین، خلال پسته، بادام و.. تزیین کنید.

۳-پودینگ کدوحلوایی

پودینگ کدو حلوایی نسبت به دو دسر قبلی شکل و شمایل شکیل تر و رسمی تری دارد و برای مهمانی‌ها گزینه مناسب تری است.

  • کدو حلوایی پخته شده: ۴۰۰ گرم
  • شیر: ۳ لیوان
  • شکر: به میزان دلخواه ( در این دسر ما به اندازه ۳چهارم لیوان شکر ریختیم )
  • خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
  • گلاب: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • پودر ژلاتین: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: به مقدار لازم ( اضافه کردن پودر دارچین اجباری نیست و در نهایت ته پودینگ ته نشین میشه. پس اگر دوستش ندارید میتونید حذفش کنید.)

پودینگ کدو حلوایی

کدو رو با مقدار کمی آب میپزیم جوریکه بعد پخت آبی ته قابلمه باقی نمونه. بعد با گلاب ‌دارچین میکس میکنیم و میزاریم کنار. شیر، شکر، خامه رو می‌زاریم روی حرارت ملایم و هم میزنیم تا شکر حل بشه نباید. ( مراقب باشید مخلوط نباید به جوش بیاد)
ژلاتین و با مقداری آب بن ماری میکنیم و ژلاتین شفاف رو به همراه  زعفران  به مخلوط شیر اضافه میکنیم و میزاریم کمی که از حرارت افتاد، با پوره کدو حلوایی مخلوط میکنیم.
قبل از سرو کردن، قالب رو کمی چرب میکنیم و بعد دسر و توش میریزیم و میزاریم داخل یخچال و حدود ۴ یا ۵ ساعت داخل یخچال نگه میداریم تا خوب خودشو بگیره.

۴-چیزکیک کدوحلوایی

اگر مزه غلیظ دسر و پودینگ کدوحلوایی رو دوست ندارید، شاید انتخاب چیزکیک کدوحلوایی گزینه مناسب تری برای شما باشد.

  • کدوحلوایی پخته شده و پوره شده: ۱٫۵ پیمانه
  • شیر: یک پیمانه
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: نوک قاشق غذاخوری
  • بیسکوییت پودر شده: یک پیمانه
  • گردو و موز: به دلخواه

چیزکیک کدو حلوایی

دو قاشق غذاخوری نشاسته را داخل شیر سرد حل کنید و شکر را به آن اضافه کنید. روی حرارات قرار دهید و به طور مداوم هم بزنید، وقتی مخلوط داغ شد و شروغ به غلیظ شدن کرد، پوره کدو حلوایی رو اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه و بعد وانیل و زعفرون رو اضافه کنید و زیر شعله رو خاموش کنید.

دقت کنید که کدو حلوایی رو قبل از اضافه کردن پوره کنید و به اندازه دلخواه با اضافه کردن شکر، شیرین کنید.

داخل ظرفی که میخواین کدو حلوایی رو سرو کنید، اول از مایع کدو حلوایی، بعدش بیسکوییت،بعد موز و گردو و… و دوباره کدوحلوایی بریزید. بعد از اینکه ظرف پر شد، حدود ۲ ساعت بزارید توی یخچال تا خنک بشه و بعد میل کنید.

 

دسته‌ها: انواع دسر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *